dilluns, 28 de juliol del 2008

a mitges...

ahir vam assumir un repte complicat... estrenar castell (límit si voleu), debutar amb folres i pujar el llistó abans de sant magí... i la veritat, no va acabar de sortir com tots volíem...

maria cristina, actuació de diumenge tarda al homònim barri de l'eixample tarragoní, estava inicialment marcada com una actuació pel "rodatge", castells de 7 i mig (potser una mica més) per provar variants o fer algun debut...

la pluja d'altafulla, i el frenassu de premià, així com els bons assaigs desenvolupats van portar-nos a modificar aquesta planificació, i definir maria cristina com a objectiu "vuitable"...

així les coses, vam obrir la diada amb un dels castells que més hem treballat en les últimes setmanes a l'assaig... una versió sensiblement modificada del nostre 4d8... la veritat és que n'estem molt orgullosos d'aquest castell i del resultat efectiu que va oferir ahir... debut del sanju a segons i del gabi a terços... canvis de canalla, també... li vam treure pes al castell i la veritat va ser un 4 totalment diferent del que estem acostumats (i no parlo només d'aquesta temporada)... bona cosa...

a segona ronda, la tècnica es va decidir per l'aposta ambiciosa, 2d8f, amb una pinya justeta i la col·laboració de les altres dues colles (gràcies serrallo i reus), vam lligar el folre i el castell va anar amunt... fins l'entrada dels petits se'l veia remenat i es va anar tancant per dalt, res que no haguéssim defensat en altres ocasions, però amb la passada de l'anxaneta, el tremolí anava en augment, i des de dalt fins al folre tothom va començar a tenir problemes... ni resoldre un parell de gardeles insalvables ens va donar el punt necessari per descarregar-lo, el tronc del castell es va trencar amb l'anxaneta llepant el folre i l'acotxadora iniciant el descens... primera llenya de la temporada... desencís, oportunitat perduda, així no és com tenim el 2 ni el folre els xiquets enguany!! (si sou hàbils amb el youtube, en trobareu una gravació penjada)...

i en tercera ronda (tal i com havíem previst inicialment) 3d7, tot estrenant amb camisa i gralles aquest petit pomet de dalt que portem força setmanes preparant... deixeu-me que m'hi aturi un moment, aix i hayder són els últims anxanetes que han fet castell de 8 abans de la canalla actual, el fet de que comencin a estar preparats per reptes majors pot catapultar-nos endavant, per "pes-finura-qualitat-edat-experiència"... hi tenim grans projectes dipositats en aquest "pomet"... seguirem treballant...

i la conclusió? mig ple, mig buit...

un 4d8 fantàstic, sí, i un meco de 2d8f, també... cert és que feia 6 anys que no érem tan matiners amb l'aleta d'un castell folrat, i cert és que el treball acumulat d'aquesta temporada oferia bones sensacions... però la realitat és que el factor plaça va pesar, i que no vam saber vèncer aquesta lluita... la tècnica s'haurà d'aplicar, l'aposta va sortir a mitges... el risc que corríem (i valoràvem) va aparèixer en forma de caiguda... i malgrat no va ser dolenta, hem de ser crítics i analitzar les possibles millores i errors comesos...

10 comentaris:

ELOI ha dit...

EP!! Roger!!
PUNT 1: Plagi al "No només de ratlles..." amb lo del "mig ple, mig buit"

PUNT 2: Felicitats pel 4. Voleu dir que no és un dels millors 4d8 de l'història dels Xiquets? Sona fort, pero jo vaig arribar tard i mentre me'l miraba tot baixant Maria Cristina, no em podia creure el que veia. Aquests guerrilleros ratllats me'ls han canviat!!!

PUNT 3: Heu estat molt valents amb l'aposta del 2d8f en una actuació on el protagonisme la té la xurreria d'una mica més avall. Valents i segons el meu punt de vista una mica inconscients. Desde Premià que no hem fet cap 2d7, ni a l'assaig. Ja se que si l'haguessim descarregat hara fariem una lectura supertriomfalista, pero tot i així, hagués sigut molt més profitós estrenar aquest castell als Pallaresos. La paraula´és "psicoestratègia". Els assajos forts de St. Magí són 2 o 3, que serien els immediatament posterios a l'actuació dels Pallaresos, d'on vindriem amb subidon. Per cert, també hi van haver petits detalls del folre que van fer que tot sumés, a part de que sobretot ahir ens va fallar l'estructura. I ull, perque ahir no vaig veure un especial nerviosisme en el folre com molts insinuen. En descarreguem molts on la ja famosa "jarana del folre matalasser" és molt més evident que lo d'ahir.

PUNT 3: lo d'acabar amb un 3d7 ho vaig trobar molt molt cutre i de poca categoria. Els assajos a l'assaig. Si vols, un dia quedem tots al local amb la camisa i les gralles i ho fem així, si penseu que el Hayder ha de passar aquesta prova.

PUNT 4: que representava el Quico d'acotxador en el pilar de 5? Això no és una crítica, és un dubte...

PUNT 5: evidentment, el got jo el veig mig buit. No ens podem permetre una caiguda en un castell (2d8f) que el tenim superassimilat (en fem 4 o 5 cada any) Les nostres caigudes sempre són en castells limit, i totes poden deixar marques (psicològiques o físiques) importants, sobre tot en la canalla. Un castell carregat només seria un èxit si servís per guanyar el "derby" en el Concurs o si carreguessim el primer 4d9f de la història, p.e.

QUINA PARRAFADA

ENDAVANT LES ATXES, COMPANYS

Anònim ha dit...

Be, he de reconeixer que jo despres de només carregar el 2, estava bastant "rallat", em feia rabia no haver-lo descarregat, però despres de veure el video (hàbil doncs, segons el ru) i notar les 2 rebrincades que vam patir, potser cal estar contents d'haver-lo descarregat.

Tenim 15 dies per arreglar aquest problemes si volem tirar el 2 per pallaressos, i sino, 25 dies casi, per super-arreglar-lo per sant magí, bé, si s'ha d'arreglar algo, que aqui jo no hi entenc tant.

Sobre el 3d7, potser si que vam baixar un pel el llistó, jo m'esperava un 5d7, o 4d7a, ben es cert, que no vai escoltar al petit faraó (ginolloflexió xD) perque vaig marxar quan vam fer l'últim castell, pero bueno.

ai el pilar de 5... ai!!! potser donem més d'una sorpresa este any (o el que ve)

Apa, a seguir treballant!!

Anònim ha dit...

per a fer 3d9f haurem de fer molts 3d7 així i a qui no li agradi no li puc dir res mes :S el 5 no es podia fer i 4d7a tampoc porta en lloc aixi que, bona i savia decisio
gran, enorme, sublim 4d8 diria jo

a la pregunta del pilar, a l'assaig remitim

Anònim ha dit...

punts positius:

1.- el divendres no baixarà l'assistència a l'assaig tot hi haver una sortida menor, perquè la gent de la base estan satisfets d'haver tirat el 2. Això també pot ser psicoestratègia, perquè els últims assajos abans de Sant Magí la gent sempre respon.

2.- l'enorme 4 que donarà molt de joc, inclús crec que en alguna actuació no caldrà sortir necessàriament de 3. A més amb molta, molta pinya pròpia.

3.- en el 2, igual que el 4 de Sant Joan, crec que vam experimentar contratemps no assajables i, per tant, ha de servir per preveure'ls en el pròxim intent. Per cert, Eloi, crec que fa bastants anys que no fem quatre o cinc 2 de 8, però potser tinc mala memòria.

4.- si només mirem el 3 de 7 des d'un punt de vista tècnic, es pot considerar pobre (no per als treballadors de la xurreria, es clar), però des d'altres punts de vista que també conten no és el mateix fer-ho al pati que a plaça. Crec que aquests punts de vista tenen molt a veure amb el punt 1.

5.- El vídeo és positiu perquè m'ha fet veure millores que podem introduïr en la pinya i el folre en propers intents. Demanaria, però, que algun expert en informàtica girès la imatge perquè m'ha agafat mal de coll (i no és qüestió de girar la pantalla).

6.- me'n vaig a la muntanya uns dies i després de negociar hàbilment podré estar a l'assaig del divendres.

orgullós de portar la Tau al pit
Pedro

Anònim ha dit...

algu me pot dir sisplau on es pot veure el video del 2d8fc de diumenge?¿ al youtube no l'he trobat,

Anònim ha dit...

Crec que l'actuació no ha estat dolenta tenint en compte alguns aspectes : el 4 de 8 perfecte i així ens treiem la espineta de sant joan amb el segon carro gros descarregat d'aquesta temporada. El 2 de 8 amb folre va ser una decisió molt valenta per part de la tècnica ja que desde el 2002 ( sino recordo malament) no s'assolia aquest castell abans de Sant Magí. Potser hagués estat millor descarregar-lo perquè el tenim desde fa temps, però els errors es puleixen ara que ve la temporada forta. I per últim el 3 de 7 que ens serveix per fer proves amb la canalla...tal com ha dit el roger : tot estrenant amb camisa i gralles...gralles?.

Ara ja em fet un pas endavant després dels objectius no complerts a Altafulla i Premià.

Toca pujar al pati per pulir els castells que tenim. Salut Xiquets!

Laura

Anònim ha dit...

S'ha de ficar al you tube

3 d 8 xiquets d tgn

als videos pujats aquesta setmana.

Anònim ha dit...

pos jo no trobo aquest video

Anònim ha dit...

Jbc: Aqui el teniu: http://es.youtube.com/watch?v=PA-4KCHnMMU

Anònim ha dit...

ja fa 10 anys que hi soc en aquesta colla i l´experiença em diu que un dos de vuit és molt més dificil si no es fa a la PLAÇA DE LES COLS o a la PLAÇA DE LA FONT.la testiculina fora d´aquestes plaçes baixa bastant, i la veritat és una llàstima!!!!.
CES´T LA VIE!!, COMPANYS DE FATIGUES