diumenge, 30 de novembre del 2008

i was there...


avui hem anat a lleida, de bolo (de xirimbolo)... tots sabeu que les entitats (i els xiquets no en som cap excepció) necessiten ingressos i aquest matí tocava una d'aquelles sortides "comercials" que ajuden a portar orquestilles de tant en tant... la cosa no tindria massa més... però ha estat fantàstica, una sortida plena de matisos, una freakada encisadora...

als afores de vinaixa, skoda fabia del ru a 110 km/h per la nacional, 8:51 del matí de diumenge, carretera completament buida, artista júnior de copilot jugant a la PSP amb els ulls plens de lleganyes... -1ºC...

hem de fer un pilar en un moment puntual de la cerimònia commemorativa dels special olympics... fins aquí, fantàstic...

"el pilar l'heu d'aixecar per sota" a ello venimos, "el pilar ha de portar una flama encesa" vaia vaia, "la torxa pesa una mica, i hem de carregar-la de combustible perquè se'ns apagarà, la nena pot?" farem lo que podrem, "quan l'encengueu, no us asusteu, farem una mica de pirotècnica" oh... my... god... "el pilar ha de caminar" donem la volta al pavelló?, "l'anxaneta ha d'encendre el peveter" és elèctric o de gas?... alguna cosa més? no li voleu tirar pedretes al segon per fer-lo més divertit? no voldreu que els menors de 29 anys xiulem l'himne de riego amb els ulls clucs? en fin...

el taloset de ru, que no està acostumat a alçar-se a les 8 d'un diumenge quan la nit anterior no ha fet massa bondat, s'ha oblidat de portar el casco de la laurita... (la veritat és que li hagués hagut de portar un casc de poumpier, però esa és una altra història)... "tenim el telèfon d'algun casteller de lleida?" faraó ha sorprès amb la iniciativa - la bomba ell... "jo tinc el del frikilandi, però està apuntat en un paperet molt bonic de l'escritori on tinc l'ordenata, a escasos metres d'on m'he deixat el casc de la laura, per cert"...

mitjançant una ràpida gestió via mòbil amb tarragona hem localitzat al senyor rubén rossell, que a part de ser el cap de colla de la revelació de la temporada, s'ha ofert per deixar-nos un casc de la canalla dels castellers de lleida i sobretot, ens ha fet el favor de portar-lo fins on érem, tot deixant de fer coses (segur) molt més importants de la seva vida privada... plas plas plas per ell...

el migdia va avançant, ja tenim lligat lo del casc, i més o menos, sabem quina mena d'activitat lúdico festiva necessiten de nosaltres, portem tres hores a lleida i va per llarg, ara assagem nosaltres, ara canta la beth... comença la lluita contra l'ensopiment, disfresses, acudits, trucades als retzagats-tarragonins que han d'arribar d'un moment a l'altre... tot farcit amb el punt d'ironia que genera sentir-se de la special tribu dels 30 pilaners...

ostiapu! les gralles! tenim timbal però no timbaler i volen que la cosa soni que troni... "és superimportantíssim"... hem fet algunes proves però s'ha optat pel bescanvi de rols, els reforços d'última hora, han trigat però són resolutius... el petit de can guim, prova l'art timbaler i al toro... així, sense més... ENORME...

i per fi, toca amagar-se... som la playmate que sortirà del pastís, companys, aquí al raconet, i ben callats... quan toqui sortiu i feu lo vostre... i toca, sortim i fem lo nostre... bueno, no del tot, al mig de la última aixecada, el senyor del butano ha apretat el botonet i encès la flama olímpica... era mentira! la laura no encenia res... tot era un màgic simbolisme!!! aha, aha... recordeu el rebollo? tot mentira!!

entrepans i begudes mentre la cerimònia seguia... 14:37... hora d'anar tirant cap a casa, no?... segona tanda de PSP, ja no fa tant de fred, mentre poso benzina m'adono que tinc una ratllada no controlada a la porta dreta del darrere... no vindrà d'aquí, concloc...


ha sido entrañable, amigous... i was in lleida that morning...

15 comentaris:

Arnau ha dit...

Es confirma que Ruben Guim és més que un home, és qualsevol cosa que necessitis.

No t'has perdut res al Nou Estadi, bé, si, Serge N'gal, i prou xD

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

Perqué avui és Sant Andreu... sinó diria que pels miracles sembla Sants Ruben...s.JeJeJe!!!

Anònim ha dit...

Espectacular actuació avui a lleida, l'any que ve torno fijo. La veritat hem rigut molt, i lo del ruben amb el timbal era per estar-hi alla.
LA presentadora estava força bona jo mli agues fet un favor, o ella a mi, i i avia una acomodadora que tambe estava potent, el moreno li a tirat els trastos i sa mostrat una mica retisent, i e pensatr si el moreno no a pogut jo no cal que u intenti, weno men vai a sobar.
pepe ruben perdoneu pel viatge de tornada, encara que se que eu apres molt sobre els palosantos.
Una forta abraçada a tothom

Anònim ha dit...

perdo soc el solé,

Anònim ha dit...

me too...

La veritat, m'ho he passat força bé. Veure com el Roger flipava amb el que ens deien, no té preu xD. Impagable, també, veure al Guim tocant el timbal, en el seu estat mañanero.

En definitiva, un matí un tant estrany, però que ha sigut força divertit.

Salut!

ELOI ha dit...

Ovaciono al sr. cap de colla de Lleida per la seva megacol·laboració. Fem-li un regal.

I lo del Ruben és de "HO HAVEU VIST!!!LA MARE QUE ENS VA PARIR"

Jo sempre ho dic. Aquests Guim són els amos. Els putus amos.

Anònim ha dit...

No va ser una gran diada, però si un dia molt gran!!!

I va valer la pena pel moment de veure entrar al "guim" com li dieu tothom, per la porta del pavello. Va ser molt bo!!!

I sense oblidar el viatge de retorn amenitzat pel gran senyor Mampu!!

Pep

Anònim ha dit...

TETE
Yo que no tinc cap bloc ni escric casi mai,ara que a passat l'assambla, on al cap de colla va fer la valoracio global de la temporada,yo com a cap de canalla d'enguany,vull fer la valoracio dels petits.
12 abril-festa de la canalla.aconsseguim 2 nens al dani i al moi.
13 abril-diada d'inici-debut del hayder com a dossos al 5/7.Aquesta setmana un dossos clau per enguany(sobretot per al 2)ens comunica que enguany no vindra.
23 abril-s jordi-al luis debuta a dossos aixarrancan al 3/8.al richi fa al 2/7 pensant amb al 2 d'enguany(s'havien de canviar als 2 dossos).amb 11 dies venin al moi fa al pilar de 4.
7 juny-la farinera-2/7-debut de l'aix a dossos.3/7-al moi al fa d'enxaneta saben que nomes tenim un(toti veien que te la mateixa alçada que als acotxadors,pero te la cama un pel mes llarga i mes agilitat).al dani fa al pilar de 4.
15 juny-vilafranca-debutan junts al 2/7 al richi i l'aix.
(aquestas setmanas veien que l'aix s'esta estiran i queda alta per anar al 3 a la rengla i que al 4 al hayder no s'ensurt decideixo provar de canvials amb bons resultats).
28 juny-s pere-tornem a fer al 2/7 com al 3/8, pero crec que no als acabem de clavar com anys anteriors.Aqui tenim un petit problema amb una cria que amb fa planteja assaja al moi d'acotxador(sobretot pensant amb al 5).
6 juliol-vic-com al 2 no acaba d'anar be cambio als dossos de posicio i crec que millora.Al moises fa al 5/7 d'acotxador.(aquesta setmana al moi marxa de vacances i no torna fins uns dies abans de sant magi).
13 juliol-premia-aqui amb un hipotetic 3/8 anava a debuta al hayder.(al luis marxa de vacances fins a vespeia no torna)aixo fa que tinguem que prepara algu per aixarranca al 3.tenim 2 opcions al richi i l'aix.(amb quedo amb l'aix)
27 juliol-m cristina.als dossos debutan al 2/8,tambe l'aix debuta al 4/8.La malen fa al seu primer 4 de 8(per fi)
9 d'agost-pallaresos-3/8 debuta al hayder a dossos de la rengla.al 2/7 no dona bones sensacions.
19-agost-s magi-fem al 2/8(al millor de l'any)camvian acotxador i enxaneta de costat(previ 2/7 a l'assaig).Aqui tinc que donar les gracies al pom per la rapideza i finura amb que van pujar i baixar al 3/9 (8 segons mes rapid que les 2 colles grans).
7-septembre-torredembarra-l'aix debuta aixarrancan al 3/8.Al moi anava a fer un posible debut al 4/8 d'acotxador i al luis a quints pensant al posible 5/8.es fa al 5/7 amb el pom del posible 5/8(sara gracias i felicitats)
11-septembre-diada de catalunya-es torna a fer al 3/8 i juntament amb al de torredembarra crec que son als millors de l'any,recordant anys anteriors
14 septembre-diada festes-aqui tenim al problema de la despenjada del 3 yo com algu si pensa, no crec que al camvi de dossos fos al problema principal,crec que va tindra mes "culpa" las(alçades)amb als 2 canvis de baixos(un obligat)i als nervis de l'hora i mitja despres del primer intent desmuntat.Al moises aqui segur anava a fer al 4 d'acotxador (pensant a un posible 5).I parlan del moi per 2 raons crec que era millor no fer al 4/8 amb ell d'enxaneta,primer perque no estaba preparat del tot(culpa meva)i despres perque crec que una caiguda del 4 crec que ens hagues deixat sense enxaneta al concurs(al cas amb recorda a una nena que teniam fa uns 5 anys).Tambe perdem l'aix unes dues setmanes.
23 septembre-s tecla-al dani debuta al 4/8 i al moises debuta al 3/8.
24 septembre-la merce-al moises debuta tan al 5/7 com al 2/7(gracies angie).
5 octubre-al moi debuta al 2/8.I tinc que dir(aunque amb aquell moment m'enprenyes)que entenc a las crias que no volguesin pujar al 3/9(aqui de fer pujar al moi de acotxador)al luis debuta a quints al 4/8.
18 octubre-diada final de temp-al dani fa al primer 3/7 amb pilar de la historia de la colla.
Aquesta ha estat l'evolucio de la canalla d'enguany amb canvis sobretot a dossos(6 canvis respecta l'any passat).
D'aqui vull agrair als pares dels nens las facilitats que ens han donat.

TETE

Anònim ha dit...

Gràcies Tete !!!

Encara que a vegades no parlis gaire, només quan vols, ets un crack.
Recorda que tenim pendent una farra i una visiteta al Tupaquito amb el nou papa.


joan

Anònim ha dit...

Enhorabona Tete.

Durant l'any hem parlat alguna vegada i t'havia explicat com veia el que estaves fent. Has ensenyat molt i molt bé a la canalla, i això de vegades és més difícil que convence'ls perquè pugin.

Segur que de l'experiència que has tingut enguany, la colla d'aquí a uns anys en sortirà beneficiada.

Jordi

Anònim ha dit...

joanet aixo de que no parlo gaire ja amb diras de que va.I la farra saps que depent de vosaltres.Tambe us vull donar les gracies tant a tu com al conesa per l'ajuda que ens haveu donat amb moments puntuals.I enguany per al que façi falta.

Jordi(imagino j andreu)vull agrair-te a tu i gairebe la resta de la colla la paciencia que s'ha tingut amb mi.He intentat ensenyar als crios al millor que se,amb uns he pogut i d'altres a costat mes.

L'any que be,mes i millor

tete

Anònim ha dit...

oye tu donde temetiste cabron

sergio

Anònim ha dit...

No entenc una cosa, com es que la nena amb la torxa no porta el casc (amb la feinada que us vau fotre per trobar-lo).

Anònim ha dit...

Anònim:

motiu pel qual no porta el casc: foto presa en un dels assajos que es van fer previs a l'arribada del casc. xD

Salut!

Anònim ha dit...

i per cert, heu vist el careto del Balios a la foto??

amb carinyo...