dijous, 10 de gener del 2008

lo dos -mil- vuit (amb folre)...

poca imaginació la meva... intento relacionar els numerets de l'any al qual entrem amb el castell del qual vull parlar, prou patètic... ja em perdonareu...

abans de procedir, dedicar unes breus paraules al 2d8f... sense més adjectius, el meu castell prefe... el que mai em cansaria de fer, el que mai em deixa indiferent, el que m'agrada més d'assajar... massa intimitats exposo...

i a part de ser el meu preferit, la colla hi té una relació especial... tot sovint els nostres 2d8f fan olor a sant magí, a èpica total, a matalasseritis desfermada... però també, i en això hem d'incidir... a regularitat i constància... 14 temporades consecutives portant-lo a plaça, signifiquen alguna cosa... 14 anys de relació amb les aletes del 2d8f diuen que només hi ha 5 colles més que ho tinguin al expedient... 14 anys seguits de folres... no sé si es valora suficient...

he estat barruntant una mica i crec que toca una mica més de sessió estadística... mala cosa...



- comentarius diversus-
  • fixar-se en l'impetuós inici de relació amb els folres... 95/96/97

  • recordar petits drames... 02/03/05
  • repetibilitat total... 2004-2007... quasi sempre en les mateixes diades (i a casa, des del 2002 no es descarrega el 2d8f lluny de tarragona...)

  • en vista de la taula, a nivell estadístic, la temporada 2008 hauria de ser la 15ena consecutiva, i s'hi hauria de descarregar el 50è dos folrat de la colla...

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Roger, no sé ben bé perquè has triat aquesta foto. Si per lluir biceps amb aquesta samarreta tant xula que portes a l'estil Rafa Nadal (sense els seus bíceps, és clar), o per ensenyar lo bé que ho fa el dau d'aquesta banda...

Jordi.

Anònim ha dit...

ELOI

Ha escollit aquesta foto per demostrar que també hi ha vida en aquesta banda del folre. Poca, pero n'hi ha.

ru ha dit...

jajaja

percebreu que aquest blog és ben poc onanista... no en vull ser pas el protagonista...

he ficat eixa foto pq volia ensenyar un assaig i és la que m'ha semblat més "digna" xDDDD

i eloi, no menyspreis el nostre costat del folre, que tothom sap que és el dels que arreglen els estropicis de l'altra banda!

Anònim ha dit...

Jbc:
Sempre us esteutiran floretes, els d'aquesta banda, que si que be que o fem , que si quins braços .....
si els que de veritat, (com diu l'Eloi) currem som els de l'altra banda, que no veieu que esteu tots torts.....

ru ha dit...

tu, faraonet!!! llum de tots nosaltres!! ja no pertanys a cap banda del folre... ara ens guies a tots...

si el que vols és animar al "lado más débil" ho veig perfecte

be folre my friend...

Anònim ha dit...

ja sabeu perquè quasi sempre em posava al mateix costat als assaigs...

cracks !!!

joan

Unknown ha dit...

Noiets:
Si esteu ben curosos ací dalt es perquè a sota ens mosseguem la llengua cada cop que vellugueu un dels vostres gracils peus, sinò volarieu més d'un cop.
Un crussificat.


D'altra banda l'èxit i estima al dos e vuit es fomenta en la revolució que pateix la colla desprès de descarregar el primer 3/8 (en un Concurs, casualitat, però a Tarragona) i la fam de castell i castells (notis el matís)
que patiem. Tot un esforç generat en sis "glorioooooosos" assajos que donarem pas a la nineta dels nostres ulls.
On una munió de gent va posar el seu cor per demostrar que els pobres (imagineu que faltats d'estima estavem) teníem dret a saborejar el que eren els folres i que no tot era Baietalàndia, les ratlles matalasseres començaven a reivindicar-se.

Au, Salut!
manel

Anònim ha dit...

Hola!!

En aquesta foto es demostra per que s'aguanta el dos, i es per que, estic jo alli just devant de l'Eloi per arreglar tot el que fa malt be jejeje!!!!

I tu petit farao!!!! que dius si sempre vas devant meu (menos per sant magi per que va falta el txebo) no façis la pilota ehhhh!!!!!!!

Jordi P.

Anònim ha dit...

És més, tots els d'aquesta banda de la foto (la bona), anem perfectament uniformats amb el mocador exactament a la mateixa alçada de la faixa, per tal que els guiris que venen al local i es queden sota els porxos i fan fotos, vegin una perfecte uniformitat fins i tot els dies d'assaig.
vale tio???

Jordi.

Anònim ha dit...

jo penso que aquest hauria de ser l'any de consolidacio dels folres, podem optar a tornar als registres de 7 2d8f anuals, la questio es:
es necessari? no ho es del tot, veure companys liles sino.
ens interessa fer un nombre alt de folres? penso que si; cal bregar als nouvinguts, incorporar-los a la dinamica de descalçar-se, obtenir nous castellers de folre i als que ja en son, donar'ls-hi mes responsabilitats; es l'hora de preparar els futurs 1eres mans i 1ers daus (vegis hugo, marc, i masso, salomo en menor mesura) d'afiançar els laterals que ja tenim, de fer desapareixer el 3er lateral d'una vegada, de trobar més homes de darrere, es l'hora de les crosses (notis el femení LES), ara mateix hi ha un gran potencial femeni a explotar alla dalt i ara es el moment per fer-ho, aprofitem-ho doncs i nem introduint canvis poc a poc sense que es noti, si volem optar a folres mes grans necessitarem mes laterals, mans, daus, crosses, h de darrere i que millor que directament fer-los nous i deixa'ns d'antiqualles, i per ultim crec que es el moment per plantejans un nou 2d8f, més lleuger, tenim 2 quints galàctiques, que penso que serien el complement perfecte als dos quints que tenim ara, pero un pis més avall, i deixa'ns de dosos de vuit apocaliptics i demés

saludu

ru ha dit...

ole ole!!!

m'ha molat aquest comentariu tesnico... gràcies xeperut!

Anònim ha dit...

A mi no gaire.

Jordi.

ru ha dit...

jajaja, molt escuet jordi!

a mi el q m'agrada es q la gent s'entretingui a opinar i teoritzar aqui al blog :)... dòna'ns la teua visió, que és el que no et barrufa del que explica el jeperut??

Anònim ha dit...

el que no li agrada es que no l'han anomenat als 1ers daus jejeje!!!!

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Molt bé aquestes estadístiques, i s'assemblen força pel que fa a descarregats amb la meva colla, els Castellers de Barcelona. Nosaltres en concret hem descarregat 45, des de l'any 1995, i n'hem carregat 21.
Què vagi bé aquesta temporada!!

Anònim ha dit...

jjajaa, és que potser encara no estic prou bregat!!!
a veure anem per parts.
aquest jeperut tira bastant de tòpics i d'idealisme, però hi ha algunes coses que em sembla que no coneix.
"Preparar futurs primeres mans" i diu l'Hugo, el Marc, Masso i Salomo. A veure, que al Marc l'haguem de preparar? que no ho esta ja? El Masso i el Salomo fa prou temps que estan a la colla com per estar bregats. Poca més faran del que ja han fet, que no és poc. D'acord, l'Hugo pot fer més, però no pateixis que no li falta gaire.
Després el tema de LES crosses. Perquè hem de canviar crosses? perquè siguin dones? tenim alguna norma que exigeixi paritat entre homes i dones? en tot cas posem una dona (jo no sóc gens masclista) quan dongui iguals o majors garanties que qualsevol altre casteller, no només la posarem perquè sigui dona. O potser hem de posar algun quint que sigui noi per força (anava a dir per collons) perquè sino hi ha masses dones en aquest pis? No juguem amb el 2 de 8... evidentment que donar entrada a més gent, però no ens el prenguem a conya...(torredembarra 2007)
Crec que en el nostre folre no hi ha antiqualles (em sembla una mica de falta de respecte) Que hi ha gent potser massa veterana? potser sí, depèn de com t'ho miris, però tal i com va demostrar el Roger en un altre post, el nostre folre té una mitjana d'edat baixíssima. M'agradaria comparar la nostra mitjana d'edat amb la de qualsevol altra colla que ha fet enguany el 3de 9 amb folre.
Ja per acabar, les dues quints són molt bones, no sé si lo suficients com per fer el 2 de 8 a quints, i tampoc sé si els dos quints podrien fer-lo a quarts. Aquí ja vaig a mullar-me del tot, i penso que el nostre 2 de 8 solament necessita un canvi, que és posar el Sanju al lloc del Pruden. Si portem dos anys funcionant amb aquest castell/tronc sense patiments excessius, perquè ho hem de canviar??
El demés em barurfa bastant, però alguna manera d'expressar-se sobre naltros mateixos no m'ha agradat.
bé, ja m'he entretingut una estona, ara a veure si la resta de tecnics que cada mitja hora consulten aquest bloc a veure què s'hi diu, es distreuen una mica
audoncs.
Jordi

Anònim ha dit...

quants 2d8f i 3d9f han fet de primeres entre el marc hugo masso i salomo? 1 3d9 descarregat 1 carregat i un 2d8 carregat si no erro (almenys aquest any)
nomes em referia a que CAL que aquest any el facin, i per a que això passi s'han de preparar o castellerament parlant assajar fer proves etc
pel que fa a les dones al folre, no es una questio de politica, si volem tornar a fer el 3d9f necessitem una crossa mes ja que no crec q el jeroni puji altre cop, i no faras anar algu a galeres del 3d9f sense haver passat abans per un folre, i quin folre mes tenim? el del 2; perque dic noies? quant poden pesar txevo-oriol-vicenç-carlitos?
quant poden pesar judith-maria-anna? obviament parlem d'"experiencia" i de no "experiencia", per aixo, tal i com he dit, cal que, poc a poc, es vagin introduint canvis i no per questio d'edat! no! per la questio del de sempre, que anem a la riera/torredembarra/11S/digues-li com vulguis, i no es pot fer el 2 ja que falta aquell 1r dau/1eres/crossa. el fons de la questio es que ningu sigui imprescindible i ara, de les aproximadament 15 persones del nucli, quants tenen substitut?
quan parlava d'antiqualles em referia a no fer pujar aquest pq ja va fer el 3d9f al 99, i aixo, afortunadament es una cosa que ja s'ha fet molt bé aquest any i en quant al tronc, possiblement no en sapiga prou com per a discutir-te si el kiko i el tete podrien fer-lo a quarts, pero si no erro el tete ja l'ha fet, pero vaja aixo ja era un pla de futur

saludu

Anònim ha dit...

qualsevol que us llegeixi es pensarà que la cosa va malament!!!xDD

que hi hagi pau, i després glòria!!xD

una abraçada a tots!!

un que ja comença a tenir "monillo"

Anònim ha dit...

AYATOLLAH

Perdoneu que no hagi parcticipat més assiduament, pero és que ara el tema ja m'agrada, cony!!! Parlem de coses sèries d'una vegada!!!

Buenu, Quasimodo ha començat un fil prou interessant, i a grans trets les idees que exposa són positives. El Jordi ho ha argumentat tot correctament, i crec que desde una vesant més de "capdecolla" (com no podia ser d'una altra manera) Jo intentaré ser una mica més contundent (són ventatges de l'anonimat, companys), i aviso, estic més proper a la postura del Jordi

El folre del 2d8f crec que ha d'evolucinar. Fa dos o tres anys es va reestructurar una mica i no ens podem conformar amb el que tenim. S'ha d'anar adaptant a les noves peces que arriben, si són les idonees. Per això, com bé diu el Jordi, l'OriolSalomó i el Massó ja estan bé on estan i crec que no poden avançar cap posició en el folre si no ho havien fet fins ara. El canvi més significatiu que podriem fer és la substitució del Pere com a primeres (segur que ell ho agairia) i evidentment la persona indicada és el Homer (s'esciu així? Igual que el poeta de les grans epopèies gregues?) Ja ha fet el 3d9f i ara ha de fer el pas cap un folre més exclussiu com el del 2d8f. L'Hug se l'ha d'anar incluint a poc a poc, i m'aventuraria a dir que també serà primeres (té més físic que ningú) i amb això aniriem ben tranquils, no com ara que depenem totalment de que el Pere no marxi de weekend i la disponibilitat judística-bastonaire-retaulera del Miki. Ja m'enteneu. Per tant hauriem d'acabar l'any amb 4 possibles primeres de 2d8f.

Les altres posicions a millorar, no perque siguin dolentes, sino perque si estudieu tranquilament la disposició del folre veureu que estan descompensades, són els laterals que encapçalen el JordiP i l'Eloi, per mi descompensats amb els del Gerard i el Roger. Donaria un vot de confiança a les incorporacions del Marc Borràs i Pep Martí en aquests laterals i anar-los introduint de mica en mica com a primers laterals per davant dels titulars perque anessin agafant el rollu. Això arreglaria les mancances que ens trobem a la reraguarda d'aquests angles.

Pel que fa a les crosses, doncs dir que el Jordi té raó, pero si parem a mirar els/les futuribles, doncs veiem que tot són dones. Jo veig a la Sílvia i a la Maria amb més possibilitats i aptituts (sius-plau, per favor, no estic parlant de sexe, vale?) Veurem com evoluciona tot això.

Per últim, l'estructura. Perquè volem trastocar-la? A grans trets el nostre 2d8f ha de tenir aquestes característiques, amb petits incisos. El Sanju i el Toni poden anar entrant a terços, el César a quarts i la Blanca a quints (jo crec que la Blanca sí que té qualitat per fer-lo, altra cosa serà que el cap el tingui a puestu), pero no hem de plantejar-nos cap revolució per mostrar al món casteller lo estratosfèrics que podem arribar a ser. Carlitos, Tete i David (el Kiko ni me'l plantejo) a quarts per mi necessiten una estructura mooolt lleugera en els pisos superiors, i això demana una mega-rebaixa de pes de moment a dosos (Aix?) En un castell tan volàtil com aquest, cal? Moltes vegades els canvis o les grans solucions s'han d'acabar fent forçosament si no queda altra remei. Jo encaminaria la gran revolució cap a un altre camí, que és el camí que porta a preparar l'altre castell de 9 que no hem fet mai. En parlarem, veritat, Roger?

Tota aquesta parrafada compensa l'absència d'aquests últims temps.

Shalam, germans.

Anònim ha dit...

Ole ole!!! això s'anima

l'Ayatollah ja ha argumentat prou bé el tema dels primeres mans, i penso que fins ara l'unic home imprescindible al folre era el Pere Garcia, però ara amb al Marc ja havent fet el 3 de 9 a la dreta, fins i tot el Pere se'n pot anar de weekend i podem fer el folre del 2. De tota la resta de components no hi ha ningu que no tingui substitut. Però dono la rao a l'Ayatollah en que hi ha aspectes que es poden millorar i compensar millor del que estan ara mateix. Amb lo dels laterals ho has clavat. Ala és gran!!!!!

No entenc això que dius que "no faras anar algu a galeres del 3d9f sense haver passat abans per un folre", que vols dir amb això??
Un altre tema, no crec que les crosses del folre les haguem de triar pel pes, penso que le shem de triar pel que poden rendir i per la força/potència/equilibri que puguin tenir.

I ja per acabar, si dius que enguany ja no s'ha fet això de fer pujar a algu perque ja ho va fer al 99, doncs sera que no hem d'arreglar, sino solament mantenir-ho així, i com la tècnica 2008 és igual que la tecnica 2007 no crec que sigui gaire dificil.

I pel que respecta al tronc, no es tracta de saber-ne més o menys, simplement es tracta de no complicar-nos la vida a canviar allò que ja funciona bé, però això tampoc treu que es vagin fent petits retocs per millorar-lo, per tenir mes gent disponible en diferents posicions, etc.
Tal i com els ha descrit l'ayatollah, son els possibles canvis que podem fer, però sense tornar-nos bojos.
Ei, i no confongueu la discrepància amb el mal rollo, que per mal rollo ja tenim el nastic, a veure que collons farem avui....

audoncs,
Jordi

Anònim ha dit...

"I pel que respecta al tronc, no es tracta de saber-ne més o menys, simplement es tracta de no complicar-nos la vida a canviar allò que ja funciona bé, però això tampoc treu que es vagin fent petits retocs per millorar-lo, per tenir mes gent disponible en diferents posicions, etc."

Jo crec que el Jordi aquí ho ha clavat. Si tinguéssim que fer el 2d8 net, o el 2de9fm ho entendria, però no és el cas, i la preparació per tenir gent preparada per fer el 2 (no dic quin pis) és bo i necessari, però no crec que ens tinguem que obsessionar enj assemblar-nos a models d'altres colles.
Nosaltres som els Xiquets i una cosa és canviar pq tenim altra gent preparada i l'altra pq ens agrada més com ho fan altres colles.

Per la resta, totalment d'acord amb Ayatollah i Jordi


PD. Ja teniu ganes de començar? collons, doncs a mi doneu-me un parell de mesos més...jajajaja


joan

Anònim ha dit...

Cullons, això ja és una altra cosa.

Pregunta: perquè aquests laterals tan descompensats funcionen? Doncs perque els primers laterals són l'òstia (especialment un) JA JA JA
La veritat és que és tremendo comparar l'angle Gerard-Ruben-Pedro amb l'angles Eloi-César-DavidSuri o Piñas-Salva-Siscu (perdoneu pero l'angle del Roger ara no el tinc present) Si algun dia d'aquestos el castell perd oli per aquests laterals, ens podem trobar a partir de llavors amb una falta de confiança important en el folre. Estic d'acord en que cal millorar (SEMPRE, PER MOLT BÉ QUE ANEM)

Sobre lo del 2d8f, ja està tot dit. Companys, el nostre dos té les característiques que té, i una d'elles, el pes, crec que moltes vegades és més virtut que defecte. Si no busquem cap gamma extra, perquè canviar-lo?

Joan, jo si vols et dono cinc mesos i tot, per descansar, ara que ets "soldado raso". I et pots engreixar i tot, ja que per anar a galeres, potser et serà ventatjós. Una abraçada.

ELOI

Anònim ha dit...

Jbc:
Estic d'acord amb el Jordi i Joan, am el tema del 2d8f, ja que ara per ara no anem a fer un dos de 9 o 2d8 net, i el que diu l'Eloi, tens tota la rao, o ens hem de rellaxar amb els folres, pero cm a dit el Jordi fer una revolucio al folre no es convenient.
Enguany es el moment de, donar-li companyia femenina a la Yolanda al folre, pero no només al nucli, crec que tb es pot incluir alguna senyoreta, als laterals.
A per cert avui hem empatat (encara rai) pero s'ha notat almenys una miqueta mes d'entrega.
Au!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Tranquil Eloi, no necessito engreixar-me per fer el 2, el 3 de 9 o el castell que sigui a galeres.
Et recordo que els 10 primers 2de8f de la colla anava de primer lateral a sota

joan

Anònim ha dit...

Buenu home, no cal posar-nos seriosos. Jo et cedeixo encantat la meva posició al folre sempre que els jefes ho trobin convenient, ja que precisament no tenim les mateixes condicions físiques. O sigui, enlloc d'engreixar-te, tocaria aprimar-te (cosa txunga). Confio en que ja hi comptessis amb el meu altruïsme. Salut. Eloi.

Anònim ha dit...

per un dia que el petit faraó s'apropa a les nostres posicions, i no hi soc... llàstima!!xDD

collons, joan quin respecte et tenen!!! algu bo deus haver fet e!!xD

el que segueix tenint monillo;)

Anònim ha dit...

Pf:
Si voleu partir d'ara firmare aixis jeje.
Tranquil que, ja s'apropa el dia, jaja en mes d'un mes i menys de dos et podras treure el monillo.
Jbc

Anònim ha dit...

Collons!!!
quina puta manía de tenir que posar dones al folre, pel fet de que siguin dones...

Jordi

ru ha dit...

ep! mesurem el llenguatge!! no a les paraulotes!! :)

estic d'acord amb jordi... la inclusió de noies-dones no ha de ser quelcom gratuït ni forçat...

ara bé!! tenim mancances en aquest aspecte... parlo de la colla com a bastió masculí (i fins a cert punt masclista)... una mica de discriminació positiva no estaria de més... ben fet, sense estridències i poc a poc...

Anònim ha dit...

Els canvis als folres els justos i necesaris, amb la gent que convingui, sigui home o dona, i pulint l'estructura no destrossant-la com sembla que es pretengui assenyalant posicions i persones a canviar /modificar posició.Els canvis seran bons quan siguem capaçaos de tenir estol degent per cada plaça no per la personalització dels canvis, si les coses van mal dades estigmatitzarem els canvis i això no toca.

Au, Salut
Manel

Anònim ha dit...

Jbc:
Els canvis an de ser fets a l'asaig , i an d'estar preparats, com dius Manel, no destrosant, sino pulint el castell.
Enguany també ens a tocat apendre la lliço de fer els canvis,quan els podem fer i no quan els volem fer.
Pero per San Magi, vam tenir una baixa d'ultimissima hora a cosses, i teniem al Vicenç preparat pq l'habiem asajat, i no es va notar.
Quan vull dir que ens falten dones al folre, no dic que hagin de pujar pel fet de que siguin dones, sino pq han d'estar preparades per pujar-hi, pero com diu el Ru, ens hem deixat de fixar-nos en aquest perfil femeni. (o es que l'Anna, Yolanda, Monica ....) pujaven pel fet de que eren dones?
No, dons crec que a la colla hi han dones, noies amb els mateixos perfils que amb asaig poden ocupar aquest tipus de posicions.

Anònim ha dit...

doncs jo crec que el millor canvi que pot viure el nostre dos és el de descarregar-se abans de sant magí, i si pot ser sovintejar-lo fora de tarragona, aixó si que seria francament extraordinari...
el que no tinc clar és que ens cal per que aquest canvi sigui possible!(més gnet, millors diades, canvi de mentalitat, canvis a nivell de folre¿?
crec que el dos ha de deixar de ser el castell de sant magí-santa tecla-festa major-el concurs(els anys parells)per com quan vam començar a fer-lo passi a ser un castell de vuit més.

Anònim ha dit...

hola a tots!!!!

Com sempre estem liats a fer canvis quant les coses van be!!! Estic d'acord que la gent del folre no ha de ser imprencindible i te que haber recanvis per totes les posicions (OJALA) pero hem de tindre en compte que els folres han de estar compensats. compensats amb el tronc ( relacio pes força de mans) compensats amb la pinya (pes del folre nombre de gent a la pinya)compensat entre el laterals mateixos, i per acabar la gent a de estar preparada per pujar, per asajos realitzats (seria ideal!!!) i mentalment ( o haig de recordar els problemes de avans del dos per sant magi o els del tres de la diada de festes!!!!)

A per cert Eloi tens rao en el que dius del primers laterals gracies pel cumpliment (se que et referies a mi, jejejejeje) pero al meu lateral ja no puja el siscu si no que el sergio, i el lateral del roger es ell mateix el pep marti i el carles s.

Tambe vull recordar que el Homer a descarregat el tres de primeres mans (ja en tenim un) i que el Masso a carregat el dos a Torredembarra i crec que no va caure per culpa d'ell (ja en podriem tindre dos) i lo del Hugo crec que estem tots d'acord te molt potecial (ja en tenim tres) i el Nando? jo crec que tambe te potencial i pot ser polivalent per que tambe serveix de dau bueno ja es veura. I amb el tema dones dic el mateix treballant be hi ha puesto per tothom, pero no per que siguin dones si no per que s'ho mereixen i per que serveixen.

Jordi p.

Anònim ha dit...

"crec que el dos ha de deixar de ser el castell de sant magí-santa tecla-festa major-el concurs(els anys parells)per com quan vam començar a fer-lo passi a ser un castell de vuit més"
totalment dacord pero penso que aquest plantejament es podria fer amb el 5, es un castell que requereix tots els castellers de tronc i moltes mans, si, pero no dóna "tants" maldecaps a l'hora de manegarnos-les per a muntar la pinya i colocar la gent, veure 6/10/07, apart de que no calia fer el 2d8f, no podiem per nombre d'efectius i crec que no es el 1er cop que passa (11/9/99??)

pot ser es mes senzill plantejan's el 5d8 fora de la ciutat que no pas el 2d8f, tot i que no cal perdre mai de vista que el 5 es un castellàs, però clar, cal saber on volem anar

Anònim ha dit...

el 2d8f i 5d8 fora de tgn els hi falta força psicologicament. Se'ls ha de plantejar la tecnica i després la colla ha d'estar molt ben preparada, no pot sortir d'un dia per l'altre.
Aquest any ho hem fet amb el 3, ens hem tret les pors i generalment ningu dubtava de no poder fer-l'ho.

Anònim ha dit...

No es aquest el lloc on dibuixar la temporada i els castells a realitzar. Les preferències de cadascú poden entorbir la tasca de la tècnica; concentrem-nos a analitzar les mancances que podem tenir i preparem el terreny per treure'n la solució.
Sommiar és gratuït i folres i catedrals fora de casa signifiquen molta feina i molt ben portada, per tant, marqueu les linies de treball, la voluntat de fer i buscar la motivació per portar folres i catedrals fora de casa.
No es pot menysvalorar la catedral plantejant-la com fàcil de fer fora de casa. Cal gent, moltes mans i un bon cordó,com més propi millor. Si aconsegueixes això el folre pot surtir sol, o no?.
Penseu-hi.

Salut! Manel

Anònim ha dit...

en qualsevol cas convindrem que cal fer un canvi a aquest nivell, es a dir portar castells de vuit (en plural i no només el tres i de tant en tant el quatre)amb solvència a qualsevol plaça,si no mai ens farem un lloc a places ben llamineres que podrien estar perfectament al nostre abast i que ens permetrien fer millors temporades.

pd roger quan parlarem del quatre??

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el Manel en que ara no és el moment de parlar d'apreciacions tècniques, ja que Jeroni, Roger, Piñas Tete & Co. han de treballar amb total llibertat. Ja arribarà el moment de parlar-ne segons es vegi als assajos. Perdoneu per les llibertats que m'he pres. Gràcies. Salut. Vagi bé.

ELOI

Anònim ha dit...

eeeppp que els gurús són sagrats i faran el que creguin i nosaltres anirem on ells vulguin, aquí simplement exposem idees, desitjos i anhels com a divertimento, perque parlar de la colla amb gent de la colla ens agrada ( i a manca de fòrum al web oficial, ens passem per aquí-Gràcies RU! ;D-)pressions a la nova i flamant tècnica ni una, com a mínim així ho veig jo, apa gent fins aviat!!

Leyre

Anònim ha dit...

En menys d'una setmana he stat en una reunió parlant d castells i en aquest forum parlant i llegint sobre castells... seria bo que a la colla es maruqessin uns dies( cafès castellers, sopars castellers,...) on ens poguéssim trobar els que vulguéssim per parlar de diferents temes (de la colla o no) ´de manera improvitzada o dirigida i sempre com aqui, amb el màxim respecte.

Tot això , ben dirigit, dóna una gran riquesa a la colla.

joan

Anònim ha dit...

BONA L'APRECIACIÓ DE QUE CAL UN ESPAI DE COMUNICACIÓ FORA LOCAL, TAL COM DIU AL LEYRE, CALDRIA UN FORUM DINS LA WEB DE LA COLLA, PERÒ EN QUALSEVOL CAS QUEST REFUGI VA PROU BÉ.
LES REUNIONS ENRIQUEIXEN EL CONEIXAMENT SOBRE CASTELLS I COLLA. PROMOGUEM-LES!

SALUT, MANEL